Viikolla 7 lakkoillaan lisää - myös Porissa lakkoillaan

10.2.2024

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa viikolla 7 poliittisia lakkoja, jotka vastustavat hallituksen työelämäheikennyksiä. Lakkokohteita on suuri määrä ja lakot näkyvät eri puolilla Suomea. Lakoissa on mukana myös muita ammattiliittoja. Lakot laajenevat ympäri Suomen, sillä lähiliikenne vähenee dramaattisesti, junaliikenne seisoo, voimaloita menee kiinni, varhaiskasvatuksessa on kahden päivän lakko. Ajantasainen lakkolistaus löytyy täältä https://www.jhl.fi/ajankohtaiset/painava-syy-nyt-on-sinun-aikasi-toimia/


Lakot varhaiskasvatuksessa tiistaina 13.2.2024 ja keskiviikkona 14.2.2024

Päiväkodit ja muu varhaiskasvatus menevät kiinni kahdeksi vuorokaudeksi useassa kunnissa välillä tiistai 13. – keskiviikko 14. helmikuuta. Lakko koskee sekä julkista ja yksityistä varhaiskasvatusta näissä kunnissa: Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Vaasa, Mustasaari, Rovaniemi, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu, Turku ja Pori. Lakossa ovat mukana kaikki varhaiskasvatuksen muodot. Käytännössä lakko sulkee valtaosan lakkokaupunkien päiväkodeista. Myös perhepäivähoitajat ovat mukana lakossa. Lisäksi lakossa ovat kaikki Seuren tarjoamat, varhaiskasvatuksessa tehtävät työtehtävät. Lisäksi poliittisen työtaistelun piiriin kuuluvat kaikki varhaiskasvatuspaikoissa tehtävät tukipalvelut. Puhtaus-, keittiö- ja kiinteistöpalveluihin liittyvät työt. Helsingin osalta Palvelukeskus Helsinki ja Jyväskylän osalta Kylän kattaus

Poliittinen työtaistelu koskee työvuoroja, jotka alkavat tiistain 13.2.2024 klo 00:01 ja keskiviikon 14.2.2024 klo 23:59 välisenä aikana. Lakko kestää päättyvän työvuoron loppuun.

Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Lakon piirissä oleville tulee erillinen viesti, jossa kerrotaan, että henkilö on lakossa, miten lakkokorvausta haetaan ja muita ohjeita.